Stöd och Omsorg

Hem / Stöd och Omsorg / Äldreomsorg / Seniorcenter Blå Porten / Frivilligcentralen Blå Porten

Frivilligcentralen Blå Porten

Blå Porten

Frivilligcentralen förmedlar kontakt mellan dig som vill ha gemenskap och stöd och dig som vill vara stödet till en medmänniska som är över 65 år.

Vill du bli en volontär?

Vill du ge av din tid, få nya vänner och nya insikter? Då är du välkommen att bli volontär hos oss! Du bidrar med dina personliga erfarenheter och ditt engagemang samtidigt som du gör en social insats för personer över 65 år genom att skapa gemenskap och trygghet. 

En del av våra förmedlingar avser bara en gång. Det kallar vi för punktinsatser. Om vår förmedling ska ske under en längre tid kallar vi dem för kontinuerliga insatser. Du kan även göra en insats som volontär i grupp, en gruppinsats. Varje insats är betydelsefull, liten som stor. Du behövs!

Kommunen håller med introduktionsinformation och utbildningar samt råd och stöd. I introduktionen ingår allt du behöver veta för att komma igång, som till exempel försäkringsfrågor och tystnadslöfte.

Öppet Café

Vi har regelbundna träffar med öppet café i vår lokal på Blå Porten. Hit är du som är, eller vill bli, volontär välkommen för gemenskap, träffa samordnare, få information och fika tillsammans.

Vill du ha besök av en volontär?

Är du över 65 år och vill ha sällskap på en promenad i friska luften? Eller skulle det kännas bra att få sällskap till frisören, kyrkan, biblioteket eller något annat? Du kanske känner dig ensam ibland och skulle vilja ha ett besök hemma? Då kan vi förmedla kontakt med en volontär.

Volontären ger dig stöd och gemenskap, men ersätter inte din hemtjänst eller annat bistånd som du kanske får från kommunen. Det kostar ingenting att få besök av en volontär.

Du är välkommen att höra av dig till oss!